Svetog Save 30, SPO Viktorija, 74000 Doboj
|
drvocolor@gmail.com
|
+387 66 544 696 / +387 65 684 880

Ovo su trendovi u uređenju doma koji će obilježiti april

Ovo su trendovi u uređenju doma koji će obilježiti april

by admin |April 1, 2019 | Novosti

Proljeće je odlično doba za bilo koji projekt preuređenja doma o kojem već dugo maštate, a ako vam je potrebna inspiracija za dekorativne detalje koje biste mogli isprobati tokom narednog mjeseca razmislite o ovim trenutno vrlo popularnim trendovima.

Geometrijski oblici

Iako je dašak geometrijskih oblika bio prisutan u dekoru i tokom prethodnih godina oni su tek u 2019. godini postali pravi hit. Pogotovo će biti prisutni na jastučnicama i tepisima, kao i na tapetama i u vidu elemenata koji se pojavljuju na umjetninama.

Lišće na sve strane

Čini se kako će se svi povoditi parolom ’što više, to bolje’ po pitanju kućnih biljaka a već danas možete otići u najdražu lokalnu cvjećaru i odabrati zanimljive biljke koje će imati zabavan dekorativni efekt u domu. Biljke će odlično izgledati u kombinaciji sa vintage sofom, foteljama u boji i tepisima sa zanimljivom teksturom koji će zajedno učiniti prostor vizuelno zanimljivijim.

Foto: rattiya lamrod/Shutterstock.com

Zanimljiva nijansa plave boje 

Indigo boju smo rado pominjali još prošle godine a i ovaj put će obilježiti proljećnu sezonu. Većini će se farbanje cijele prostorije u ovoj boji činiti kao prevelik zalogaj ali umjesto toga se možete odlučiti za zanimljive aksesoare u ovoj boji kao što su vaze za svijeće, saksije ili ramovi za slike.

Foto: Photographee.eu/Shutterstock.com

Zlatni tonovi

Prošla godina je prošla u znaku metalik boja i finiša ali ove godine će zlatna imati ključnu ulogu u dekoraciji. Ona je nježnija od srebrne boje i manje napadna od metalik tonova, a njena glavna prednost je što u dom unosi dašak glamura i dekadencije. Možete se odlučiti za detalje u zlatnoj nijansi kao što su ručke za vrata, baza lampe ili ramovi za fotografije.

Foto: Pinterest

Pastelne boje 

Pastelne boje će biti ogroman trend kako u svijetu mode tako i u uređenju enterijera ove proljećne sezone. Odaberite favorita u moru prekrasnih pastelnih nijansi koje vam se najviše sviđaju i kombinujte ih kroz razne manje askesoare sa postojećim komadima namještaja, a ako ste spremni za nešto hrabrije poteze možete ih iskoristiti i za farbanje zidova.

Foto: Pinterest

IZVOR: kucica.net

Share this post: