Svetog Save 30, SPO Viktorija, 74000 Doboj
|
drvocolor@gmail.com
|
+387 66 544 696 / +387 65 684 880

MI SMO DRVO COLOR

Firma Drvo Color d.o.o. je osnovana 2014. godine kao trgovinska radnja, tri godine kasnije zbog velikog obima posla kako u zemlji tako i u inostranstvu trgovinska radnja razvija se u d.o.o. firmu 2017. godine. Naši proizvodi su prepoznatljivi po kvalitetu i dizajnu koji zadovoljavaju potrebe svakog kupca. Od osnivanja pa do danas, razvili smo mrežu pouzdanih poslovnih saradnika i zadovoljnih kupaca.

Naši dizajneri će Vam pomoći u zavisnosti od Vaših potreba i planiranog budžeta da napravite odgovarajući izbor za Vas iz naše široke ponude. Prilikom dizajna koristimo se 3D tehnologijom kako bismo zajedno sa Vama kreirali Vašu kuhinju. Naše dugogodišnje iskustvo garantuje najbolji kvalitet proizvoda u najkraćem mogućem roku i po cijeni usklađenoj s vrijednosti proizvoda.

NAJČEŠĆA PITANJA

Cijena zavisi od onoga šta mušterija zahtjeva od materijala, okova, električnih aparata i slično.
Vi birate šta želite putem kataloga od različitih proizvođača.

Da bi naručili neki od naših proizvoda (kuhinje po mjeri, spavace sobe, komode, dnevne sobe i dr) potrebno je da nam pošaljete dimenzije ili nacrt Vaše prostorije.
(Visina plafona , širina zidova , rastojanje ventila vode od bližeg ćoška i ako ima prozor-širina prozora ,sa koje visine počinje prozor i udaljenost prozora od najbližeg ćoška.-Primjer ovakve skice pogledajte na kraju ove stranice), pomoću kojih onda mi dolazimo do idejnog rješenja projekta , kako konstrukciono tako i financijski.
Nakon toga dolazite na prezentaciju ( prema dogovoru ) našeg proizvoda, gdje ćemo Vam pokazati Vaš završen proizvod putem 3D programa , što je od velike pomoći kada je u pitanju vizualizacija i naravno da bi ispunili Vaše želje ,kada je u pitanju raspored i dizajn.Također prezentujemo Vam cijenu proizvoda,sa tom cijenom Vam predstavljamo ručke , latice , okove , električne aparate(ako su planirani) , radne ploče ,mehanizme itd.
Ukoliko se dogovorimo za projekat , slijedi potpisivanje ugovora ,gdje je sve navedeno od odabira-cijene ,uz sliku kuhinje.
Nakon toga , sva odgovornost je na nama , mi izlazimo na lice mjesta i uzimamo mjere i posao završamo tek na obostrano zadovoljstvo.

Od proizvođača električnih aparata imamo : AEG, Electrolux, Gorenje , Beko i drugi.
Odabir električnih aparata vrši se kataloški.

U slučaju da imate svoje električne aparate, potrebno nam je dostaviti tehničke specifikacije uređaja (visina, širina, dubina), kako bih napravili odgovarajuce mjesto za njih prilikom izrade kuhinje. Kuhinju možemo montirati sa predviđenim mjestom za električne aparate , tako da ukoliko naknadno budete dobavili električne aparate, možemo izvršiti ugradnju.

Kuhinjski elementi se mogu montirati i pod kosinom , ali ovisno na kojoj visini počinje kosina , ugao kosine i slično.

MDF
“mediapan ” je materijal dobijen kada se presuju drvena vlakna sa strugotinama i posebnim ljepilom naziva se mediapan. Zbog toga su ploče od medijapana guste, tvrde i otporne mnogo više u odnosu na ivericu i samim tim veoma jednostavne za obradu. U odnosu na ivericu , medijapan se ne kantira tako da svaka fronta izgleda mnogo ljepše. Ploče od medijapana su uglavnom 18 milimetara i koriste se za izradu fronte elemenata. Cijene ploča od medijapana nisu velike, dok u slučaju izrade fronte od medijapana ovaj materijal zahtjeva dodatno lakiranje što povećava cijenu. Kada je riječ o kvalitetu medijapan spada u najkvalitetnije materijale za izradu nameštaja i kuhinja po mjeri.Najvažnije karakteristike su da je otporan na vlagu, posjeduje izuzetnu čvrstinu i ne može se lako ishabati.
VRSTE MDF-a i prednosti:
• Kod lakiranog – farbanog medijapana postoje razne boje i nijanse, ova vrsta medijapana izuzetno je otporna na vlagu i sam izgled fronte je ljepši i ne moraju se kantirati. Jedina mana je nešto veća cijena.
• Za razliku od lakiranog, medijapan koji je presvučen PVC folijom pored toga što je znatno jeftiniji, mnogo više je otporniji na razna oštećenja.
• Kada je reč o visokom kvalitetu i mogućim obradama furnirani medijapan gotovo pa dostojno može zameniti drvo. Za furniranje se najviše koristi bukva ili hrast, za industriju nameštaja, kod fronte, stolova itd. Kod medijapana mogućnosti su razne…
IVERAL
Kada kažemo iverica prije svega mislimo na ploču dobijenu presovanjem piljevine. Postoje razne debljine iverice od 10,12 mm pa sve do 58 milimetara. Od same iverice se ne izrađuje nameštaj već samo neki dijelovi. Koristi se za podove kreveta, dijelove garniture, polica i korpuse kuhinja.
Prilikom izrade iverice koriste se sitni komadi različitih vrsta drveta poput bukve, lipe i sl.
Međusobnim spajanjem sintetičkih veziva stvaraju se tri sloja od kojih unutrašnje slojeve čini krupniji iver a spoljašnje sitniji. Ovako dobijen materijal drugačije nazvan sirova iverica ne koristi se za proizvodnju namještaja već je potrebno da se dodatno doradi i obloži što je u zadnje vrijeme sve rijeđi proces.
Ono što karakteriše oplemenjenu ivericu je to što su njene boje postojane, lako se održava, otporna je na razne uticaje. Uz svaki dezen koji izaberete postoji originalna ABS traka debljine 0.5 milimetara, 1 ili 2 milimetara.Oplemenjenu ivericu možete naći u sledećim debljinama: 10, 16, 18, 25 i 38

Cijenu samo na osnovu dimenzija ne dajemo , a da prije toga Vam ne prezentiramo šta sve možete imati u kuhinji za koju cijenu.
Dakle, za konkretnu ponudu , potrebno je ugovoriti prezentaciju na kojoj će sve biti prezentovano i ugovoreno.

Svaka kuhinja po mjeri ima svoju cijenu,zbog kompleksnosti vrijednosti različitih okova i materijala.Cijena kuhinje je privatnost mušterija ,a mi ni u kojem smislu ne želimo da narušimo tu privatnost.