Svetog Save 30, SPO Viktorija, 74000 Doboj
|
drvocolor@gmail.com
|
+387 66 544 696 / +387 65 684 880

Najvažnija stvar za one koji žive u malom stanu

Najvažnija stvar za one koji žive u malom stanu

by admin |December 21, 2018 | Novosti, Uncategorized

Ako živite u malom stanu vjerojatno već znate većinu trikova koji se koriste kod uređenja malog stana. Neki od najčešćih su da treba koristiti multifunkcionalni namještaj, koristiti svijetle boje, iskoristiti vertikalne površine i koristiti namještaj prilagođene veličine. Međutim, najvažniji savjet, a koji mnogi zaboravljaju napomenuti je da redovito morate presložiti i odbaciti neke stvari.

Sasvim je prirodno da tijekom određenog razdoblja akumulirate stvari, ali kada živite u malom stanu, gomila stvari je mnogo očitija nego u većim stanovima.

Trebali biste gotovo svaki mjesec proći kroz stvari koje posjedujete i procijeniti što zadržati. Bit ćete iznenađeni koliko će vam život u malom stanu biti ugodniji, ako ovo uvedete u praksu.

Posebno preslaganje i odbacivanje nepotrebnih stvari neka vam uđe u praksu prilikom kupovine svakog novog ormara, police ili košare za spremanje. Iznenadit ćete se koliko često ćete odustati od kupovine jer ćete shvatiti kako vam uopće ne treba jer će se osloboditi neki drugi prostor.

Za one koji se teško odvajaju od svojih stvari predlaže se “kutija za predomišljanje”. Stvari za koje niste sigurni trebate li ih baciti stavite u kutiju za predomišljanje. Ukoliko tu stvar ne upotrijebite u sljedećih pola godine, velika je vjerojatnost da vam uopće ne treba te ćete je lakše baciti.

U članku se namjerno koristi riječ odbaciti, jer to znači da ne morate ono što vam više ne treba baciti u smeće. Neke stvari se mogu prodati, neke pokloniti, treće prenamijeniti…

 

IZVOR: dom.covermagazin.com

Share this post: