Svetog Save 30, SPO Viktorija, 74000 Doboj
|
drvocolor@gmail.com
|
+387 66 544 696 / +387 65 684 880

Najatraktivniji trendovi 2019. za uređenje doma

Najatraktivniji trendovi 2019. za uređenje doma

by admin |August 19, 2019 | Novosti, Uncategorized

Bez obzira jeste li strastveni pratitelj trendova ili vas za njih baš boli briga, oni definitivno mogu poslužiti kao inspiracija u uređenju doma.

Evo što neki od autoriteta u području uređenja doma (Elle Decor, Decoraid, Ideal Home, Architectural Digest) prepoznaju kao najpopularnije trendove u uređenju doma 2019. godine:

1. Dizajnirani stropovi

Kao i u svakom inovativnom razmišljanju, tendencija razmišljanja prema budućnosti podrazumijeva pridavanje važnosti nekim elementima koje uzimamo zdravo za gotovoili ih ne primjećujemo.

U uređenju doma, to se definitivno odnosi na stropove. Iz iskustva znamo da je u većini domova strop ravna, bijela površina koju nitko ni ne doživljava pri ulasku u prostoriju ili boravku u njoj.

Interesting Ceiling Design - Look up more often (19)

Izvor

Predviđa se da će se to 2019. i nadalje potpuno okrenuti. Stropovi postaju punopravni element uređenja doma, a koristit će se boja, drvo, drvene grede i wallpaperi (ili preciznije rečeno – ceiling paperi).

2. Maksimalizam

Iako svijetom interijera već godinama dominira minimalistički skandinavski dizajn, trendovi ukazuju na povratak maksimalističkih tendencija – ali na svježi i moderan način.

To, naravno, ne znači da će se svi ponovno vratiti tradicionalnijem ili klasičnom stilu. Umjesto toga, predviđa se da će ljudi prikupljati značajne i unikatne komade namještaja i dekoracija iz različitih perioda i stilova, kako bi stvorili potpuno unikatne interijere.

Poseban naglasak u tonu maksimalizma definitivno ima boho stil, koji je doživio veliki boom proteklih godina, a očekuje se i nastavak. Kič, natrpanost, slika na slici, šarenilo… Dok ga neki obožavaju, drugi ga se groze, no definitivno je sve popularniji.

3. Tkanina: Bukle (bouclé)

Mnogi stručnjaci u dizajnu interijera preporučaju ovaj tip tkanine za naglašene komade namještaja i dekoracija (accent pieces).

Slikovni rezultat za boucle accent piece
Izvor

Nekoliko elitnih marki namještaja kao što su HomeNature pokrenuli su val povratka bukle tkanine nakon što su ih predstavili u svojim nedavnim kolekcijama.

Bukle je nešto smireniji i razumniji nastavak trenda umjetnog krzna (faux fur): pruža teksturu i stiliziranost, a mnogo je zahvalniji od umjetnog krzna. Lako ga je održavati, ali je jednako chic. 🙂

4. Zelenilo: Tropske biljke

Već znate da dodavanje biljke u prostoriju dodaje svježi naglasak prirodne boje i pomaže pročišćavanju zrak, no što je s pretjerivanjem sa zelenilom?

Posljednjih desetljeća, javlja se želja za ponovnim povezivanjem s prirodom kao reakcija na stresove modernog gradskog života. Ova želja dovela je do jačih veza interijer-vanjski svijet i većem broju džunglastih prostora prepunih biljaka.

Priroda na nas ima umirujući učinak, pa imamo instinkt uvesti ju u naš prostor. Uvođenje boja, tekstura i, naravno, biljaka, odličan je način održavanja protoka između doma i prirode.

Ako želite imati više biljaka u svom prostoru, ali niste dobri u održavanju, postoje mnoge mogućnosti biljaka koje se lako održavaju kao što su “svekrvin jezik” i zamija.

Povezana slika
Svekrvin jezik
Slikovni rezultat za zamija
Zamija

5. Geometrijski oblici

Uporaba geometrijskih oblika u uređenju doma popularnija je nego ikad. Zahvaljujući njihovoj urednosti i jednostavnosti, geometrijski oblici su privlačni, ali imaju i široku uporabu.

Kutevi koje stvaraju ravne linije u kontrastnim bojama stvaraju i red i kaos, što se sviđa i onima koji vole pravilne linije i jednostavnost, kao i onima koji se dive bojama, dizajnu i umjetnosti.

Može biti na zidu, podu, ili tkanini: ponavljanje malih i velikih geometrijskih uzoraka estetski je ugodno oku.

6. Cvjetni uzorak na tapetama

Ovaj shabby-chic, romantični štih na velika se vrata vratio u moderne domove.

Ljepota cvjetnih uzoraka je tradicionalna i bezvremenska, a u modernom okruženju koristi se sve od minimalističkih uzoraka do apsolutne kićenosti.

Cvjetni uzorak na tapetama odličan je način dodavanja boje i naglaska u prostoriju.

7. Crne kupaonice

Za mnoge je ovo nezamislivo, ali dizajneri interijera tvrde da je trend uređenja kupaonica u crnom tonu ove godine sve popularniji.

Ovakve kupaonice inspirirane su spa uređenjem i naglašava se hrabri, jasni, tamni dizajn koji odiše luksuzom.

U ovakvim kupaonicama, posebno je skladan uzorak mramora koji je i sam jedan od najpopularnijih materijala ove godine.

Što kažete na ove trendove? Jeste li već uvrstili neke od ovih komada namještaja, materijala ili ideja za dizajn u svoj dom?

IZVOR: www.idejica.com

Share this post: