Svetog Save 30, SPO Viktorija, 74000 Doboj
|
drvocolor@gmail.com
|
+387 66 544 696 / +387 65 684 880

Moderna kuhinja u antracit boji

Moderna kuhinja u antracit boji

by admin |May 12, 2020 | Novosti

Ako volite atmosferu smirenosti, svježine i profinjenosti u kući, onda će upotreba sive boje u unutrašnjosti kuhinje biti win-win rješenje. Da vidimo, zašto ovu boju dizajneri vole, i u kojim slučajevima je najprikladniji.

  • Dok neki smatraju da je siva boja sumorna, depresivna i previše ozbiljna, profesionalci je cijene zbog svoje neutralnosti, svestranosti i nevjerojatne sposobnosti da otkriju ljepotu svojih popratnih boja – svijetle i suzdržane, „hladne“ i „tople“.
  • Dizajneri vole koristiti ovu boju kao alternativu drugim osnovnim bojama, primjerice, bijeloj i bež boji, koja najčešće igra dominantnu ulogu u interijeru.
  • Siva boja bilo koje nijanse savršeno se kombinuje sa stablom, naglašavajući njegovu toplinu.
1.1 Kuhinja DC Viki. Pogled 1

Sive površine su praktičnije od bijelih ili, na primjer, tamno smeđih, jer su manje vidljive za prašinu, masne naslage, mrlje i mrlje od prljavštine. Ako vam se ne sviđa potpuno siva kuhinja, tu boju možete koristiti samo za posebno označena područja: fronte, radnu ploču, pod i / ili zidove.

Ako su prozori vaše kuhinje okrenuti prema južnoj strani, hladna siva ljestvica može vizuelno “uravnotežiti” temperaturu u prostoriji i dodati joj osjećaj svježine.

2.1 Kuhinja DC Viki,. Pogled 2

Siva + bež i smeđa

Ako želite stvoriti vrlo ugodnu kuhinju, onda je uloga “pratioca” sive boje može biti bež boja, što ublažava njezinu strogost i asketizam.

I, kao što je već spomenuto, ova boja je “prijateljska” sa svim nijansama smeđe boje, koja može biti prisutna u unutrašnjosti kuhinje u obliku drvenog ili ratanskog namještaja, kao i tekstila i dekoracije.

3.1. Kuhinja DC Viki. Pogled 3

Siva + svijetle boje

Također je moguće kombinovati sive nijanse sa plavim, plavim i tirkiznim tonovima, ali kako bi se neutralizirala hladnoća takvog para boja, u unutrašnjosti trebaju biti prisutne tople smeđe nijanse, primjerice u obliku drvenog namještaja ili završnih obrada.

Jednobojno u sivoj boji

Siva i njezine brojne nijanse mogu činiti osnovu palete boja interijera. Bez obzira na stil u kojem se održava jednobojni kuhinjski namještaj, njegova prekomjerna hladnoća mora se nadoknaditi obiljem drvenog namještaja i prirodnog tekstila.

Share this post: