Svetog Save 30, SPO Viktorija, 74000 Doboj
|
drvocolor@gmail.com
|
+387 66 544 696 / +387 65 684 880

Mali savjeti za uspješne iznajmljivače

Mali savjeti za uspješne iznajmljivače

by admin |November 6, 2018 | Uncategorized

Bliži se turistička sezona, što za iznajmljivače znači brige oko ulaganja i obnove apartmana – za one koji već to nisu obavili. Istina, nije tako lak posao – pogotovo ako ste na početku iznajmljivačkog pothvata.

Uređenje apartmanskog prostora zahtijeva drugačiji pristup od onog pri uređenju svakodnevnog stambenog prostora. Treba imati na umu da će apartman korisiti različiti ljudi na nekoliko dana/tjedana, pa on prvenstveno mora zadovoljiti funkcionalnost ali istovremeno mora biti udoban i lijep. Ako se na to doda ograničeni budžet, propise koje iznajmljivači trebaju poštovati, nedoumice oko uređenja su potpuno jasne.

Nerijetko se radi o uređenju malog prostora iz kojeg, naravno, želimo izvući najviše. Kako bismo Vam malo olakšali pri prvom uređenju apartmana (ili inspirirali u osvježenju već postojećeg), u nastavku donosimo par savjeta.

 

Dobar plan

Prije svega, ništa bez dobrog plana! Najprije valja razmisliti o stvarima poput publike, odnosno gostiju. Kakav je profil Vaših gostiju? Jesu li to osobe u zrelim godinama ili tinejdžeri? Apartman ne želimo tek toliko popuniti namještajem, već želimo da se gost u njemu osjeća kao kod kuće. Također, iza svake odlične ideje i ulaganja u apartman, stoji odličan financijski plan! Probajte izračunati hoće li Vam se uloženo vratiti i kada. U tom smislu, nemojte se voditi samo najnovijim trendovima u uređenju interijera, pogotovo ako prvi put ulažete u uređenje apartmana. No, sa druge strane, ovo je istovremeno izazov jer, naravno da želimo stvoriti dobar dojam na početku iznajmljivanja, kao i nakon nekoliko godina iznajmljivanja. Prvi dojam događa se samo jednom, i dok u nekim situacijama imamo priliku popraviti taj „fenomen“, kod iznajmljivanja prostora – nemamo. U moru apartmana, gosti će lako pronaći drugi, a loše recenzije i preporuke svatko želi izbjeći.

 

Funkcionalnost

Nakon definiranja budžeta, neka Vam sljedeći cilj bude stvoriti funkcionalan prostor – bazirajte se na bitno. Kada govorimo o funkcionalnosti i praktičnosti, ponovno, razmislite o potrebama i navikama gostiju. Uštedite, primjerice, na velikoj kuhinji. Gosti većinom jedu vani te im je dovoljna mala blok kuhinja koja će odlično poslužiti.

 

Blok kuhinja; mala i praktična

Birajte jednostavan namještaj, svijetlih tonova i jednostavnih linija. K tome više ako se radi o malim prostorima. Izbjegavajte masivne elemente namještaja i jake boje kojima ćete samo „ugušiti“ prostor. No, ako ipak ne želite odustati od boja i želite nešto istaknuti (naravno da želite istaknuti!), učinite to detaljima u boji ili odaberite jedan zid koji ćete ofarbati. Ako stavite naglasak na više stvari, ništa na kraju nećete naglasiti. Ne želite pretjerati ni pri odabiru detalja; odaberite ih nekoliko i držite se maksimalno dvije boje. Glavni dekorativni elementi mogu biti slike, lampe, zavjese, ogledala ili vaze.

 

Detalji daju dušu prostoru

 

U smislu što boljeg iskorištavanja malog prostora, veliki broj iznajmljivača odabire više-funkcionalan namještaj; kreveti sa spremnikom, sofe koje se rasklapaju u ležaj ili fotelja na razvlačenje isplativa su investicija. Time ćete lako riješiti nerijetke upite o dodatnom ležaju.

 

Manja ulaganja za dobar dojam

Još jedna stvar koja je potrošna u apartmanima, i ujedno vrlo bitna, jest posteljina. U nabavci stvari za druge prostorije, često se zaboravlja na važnost redovitog obnavljanja posteljine. Ona  ne treba biti skupa, najvažnije je da je uredna i lijepa. Posteljina također može poslužiti kao dekoracija koja će dati „pečat“ spavaćoj sobi. Nju svakako treba osvježiti svake sezone, zato si nemojte dozvoliti godine iznajmljivanja bez ulaganja u novu.

 

I posteljina može biti lijep dekorativni element

 

Ako imate terasu ili balkon, to je jedan od velikih pluseva! Otvoreni Vam prostor također daje mnoge mogućnosti uređenja, gdje je pravilo „manje je više“ opet najvažnije.

Odluke o uređenju su svakako individualne i ukusi su različiti, no po našem dosadašnjem iskustvu u suradnji s iznajmljivačima možemo potvrditi da oni radije biraju manji, prije svega praktični namještaj. Također, imajući na umu veliki broj osoba koje prođu kroz apartman, većina nije sklona skupim investicijama, već se češće odlučuju za sezonske obnove što je i prilika za osvježenjem prostora.

Nadamo se da smo Vam ovim savjetima uspjeli na neki način pomoći u nedoumicama oko uređenja ili Vam barem dali ideju za buduća preuređenja. Želimo Vam uspješnu sezonu! 🙂

 

 

Share this post: