Svetog Save 30, SPO Viktorija, 74000 Doboj
|
drvocolor@gmail.com
|
+387 66 544 696 / +387 65 684 880

Dječija soba u oblacima

Dječija soba u oblacima

by admin |July 10, 2020 | Dekorisanje prostora, Novosti

Rođenje djeteta jedan je od najsrećnijih dana svakog roditelja. Mnogi roditelji rade kompletno uređenje dječije sobe prije njegovog rođenja. Ono što je najbitnije u prvim mjesecima nakon rođenja su udoban dječiji krevetić i mjesto za presvlačenje djeteta.

Dobro je odabrati krevet sa podesivom visinom podnice, jer dijete u prvim mjesecima nakon rođenja ne puže i ne penje se preko ograde, a na višem položaju podnice zbog čestih dizanja i spuštanja djeteta najzahvalnija će biti vaša leđa. Kasnije kako se dijete razvija i postaje aktivnije spuštate podnicu kako bi spriječili neželjene nezgode.

Isto vrijedi i sa mjestom za presvlačenje. Idealan odabir je namještaj na kojem to možete raditi potpuno uspravno, u stojećem položaju kako bi maksimalno štedjeli vaša leđa. Prilagodljivi namještaj koji raste sa djetetom, u ovom primjeru ladičar za presvlačenje i odjeću kasnije je pretvoren u radni stol.

Za uređenje pokušajte maksimalno koristiti prirodne materijale, drvo koje nije hemijski tretirano, 100%-tni pamuk, prirodne boje, jer djeca vole isprobavati stvari stavljajući ih u usta.

Stavite tepih na pod, jer se djeca najviše vole igrati na podu, na tepihu će biti mekanije i toplije. Dobra inspiracija za uređenje je ova soba u oblacima.

IZVOR: mojstan.net/

Share this post: